måndag 10 mars 2014

Bild med papper som tema


På en av bild workshopen gick Mats igenom att bilder kan se ute på flera olika sätt. Vi skulle senare under workshopen jobba med tittglugg och ta ut en bild från en större bild.

Abstrakt - Sånt som inte finns i verkligheten
Konkret - Speglar någor som finns
Statisk
Statisk - Bilden är delad och lika mycket information finns på båda sidor
Dynamisk - Rörelseenergi



Optisk medelpunkt - den del av bilden som de mesta informationen läggs. t.ex på tv och inom tidningar

Tittglugg


När vi kom in i bildsalen hade Mats dukat upp ett helt smörgåsbord av material, papper och annat som vi skulle få använda oss av. 


Under workshopen jobbade vi med tittglugg och använde av ett ark stort som ett vykort med en lite glugg utskärt i mtten. vi förde sen över det vi såg i den lilla gluggen till ett lite större papper och använde oss av olika typer av papper.

Med hjälp av olika papper, pennor, kritor och annat material fick vi göra ark men med samma motiv.
Olika material använt
Orginalbilen som jag utgick från



Vi fick även prova på att göra eget papper och paper maché. Pappersmassan som användes till detta gjordes av smala remsor av antingen tidningspapper eller vanligt papper som mixades ihop med vatten. För att få pappret att bli så likt som ett vanligt papper som möjligt tryckte vi ut pappersmassan i ramar som sedan fick ligga på tork på tidningspapper. Av Paper mache gjorde vi olika figurer och gubbar. För att pappret skulle hålla ihop så mixades det i tapetklister i smeten.









Jag tycker inte att man i förskolan ska vara rädd för att prova på nya saker och använda andra material som vanligtvis inte finns på förskolan. Men jag tror inte att man ska ge barnen lika stor valmöljlighet som vi fick att använda oss av materialen. Det kan hämma deras fantasi tror jag. 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utveklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära"



Efter en hel dag i skolan är jag alltid rätt trött och sekunden när jag satt mig på bussen på väg hem så somnar jag väldigt snabbt. Men det finns många tankar som kommer upp under denna timmen som jag spenderar på vägen hem. Vad har jag egentligen gjort? Har jag lärt mig något av dagen. För mesta kommer jag fram till att ja det har jag faktiskt och mycket av kunskapen har jag fått av klassen. Genom att prata och få tips om andra lär jag mig nya saker hela tiden. Inför ett litteraturseminarie skulle vi läsa Nu ler Vygotskij och jag fastnade för ett stycke på s. 72 som handlar om hur miljön i klassrummet skall vara. Författaren beskriver att det ska vara ett gott klimat där eleverna pratar med varandra och utbyter tankar och har möjlighet att lära sig av varandra. Precis så är det i vår klass. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar